FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

MUSIKK SOM (NESTEN) FÅR MEG TIL Å GRINE

 • Publisert: 15.05.2017, 23:38
 • Kategori: tankereise
 • Så var det på'n igjen da, med følelses-o-rama fra en frustrert pappa. Gråting, depresjon, selvransakelse - er det virkelig så mye å skrive om?

  Vel, jeg skriver jo ikke BARE om dette, men jeg har faktisk en påstand, en som er så god at jeg vurderer å gå til en eller annen valgkamp med denne, i tjukke, caps-lock bokstaver skrevet på store bannere og reklameplakater overalt:

  "Norske menn har ikke nok kontakt med følelsene sine" - frustrertpappa for president?

  Haha, tenker du, "du æ'kke akkurat psykkolog, parekspert eller spesielt følsom selv, vel?" Nei, der har du rett, kjære venn! Men jeg har da iallefall sugd til meg nok vett til å være en av de som prøver å gjøre noe med akkurat dette. Og hva er vel bedre en å få en "live-rapport" fra en prøvekanin på indre bane, midt i 800-meteren? Eventuelt 42-kilometeren, jeg vet ikke helt hvor dette ender  hen.. Og som den optimistiske kaninen jeg er, tror jeg også det er mange der ute som kanskje kan ha godt av å lese om dette, og følge med "live".

  Men hva i all verden gjør man da, eller jeg, for å få mer kontakt med disse omdiskuterte følelsene?? En av tingene jeg gjør, er å søke til noe jeg er veldig glad i:

  Musikk  Det er noen ting her i verden som rører mer ved meg en andre, og da tenker jeg på hverdagslige ting, ikke barnefødsler, dødsfall og spesielle dramatiske hendelser. Musikk er på mange måter medisin for meg, og jeg kan egentlig høre på alt mellom klassiske perler og hardcore punk-shit. Noen ganger er det bare melodier, stemning, eller rytmer som treffer meg, og jeg kan faktisk (nesten) begynne å grine.

  Tenker du over at jeg skriver grine, og ikke gråte? Det tenker jeg på. Det er liksom noe litt mer mandig over det. Fornuftig? Jeg vet ikke.

  Jeg vil iallefall utfordre deg til litt potensiell "grining", og sangen under kan brukes som virkemiddel. Låta hørte jeg første gang tror jeg, i filmen papertowns, og den traff meg bare. Uansett - sett deg i et mørkt rom, hodet i fanget, skru opp lyden og bare kjenn etter. Kanskje det er seriøst deprimerte greier du graver frem, kanskje det er dyp lykke og takknemlighet. uansett - kjenn etter, det er ganske digg =)

  High-five fra frustrertpappa


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←


  #pappablogg #pappa #følelser #musikk #mann

 • Publisert: 15.05.2017, 23:38
 • Kategori: tankereise
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Aylar Von Kuklinski

  16.05.2017 kl.08:14

  Herlig med ærlige innlegg!! :-D

  Og du, så godt du skriver. Til å være nybegynner her inne syns jeg du gjør det ganske godt foreløpig. Har du kanskje drevet og skrevet noe annet sted før du flyttet inn her? :)

  Når det så kommer til musikk som får frem en og annen følelse i meg så er det første jeg tenker på "Rune Rudberg - Farvel Marita". Før forbandt jeg den veldig med ei venninne av meg som en gang i tiden hadde veldig til vanskeligheter med rusmisbruk, og jeg var en god stund redd for at de problemene hun hadde skulle ende med å gi henne en alt for tidlig død. Heldigvis har ting bedret seg nå, hun lever fremdeles og har altså klart å gjøre om på en del ting i livet, til det bedre.

  Ellers vil jeg også trekke frem Terje Formoes "Miriams Sang" som først og fremst er en veldig nydelig, og litt trist sang som jeg har likt helt siden første gang jeg hørte den i forbindelse med Kaptein Sabeltann, og helt til slutt "Du skal gå" fra Hotel Cæsar episode 3000, en musikalepisode jeg har drømt om lenge, men aldri helt hadde trodd skulle bli lagd, før det altså faktisk ble realitet i fjor vår!

  frustrertpappa

  16.05.2017 kl.23:29

  Aylar Von Kuklinski: Takker for veldig hyggelig tilbakemelding! jeg skriver jo en del i hverdagen og i jobbsammenheng, men ikke tekster, på den måten jeg nå gjør. Det må være rundt 10 år siden sist jeg skrev ordentlige tekster, da jeg måtte - på videregående :)
  Flott å høre at du også har personlige forhold til sanger!
  NB: Funfact - "Farvel Marita"-sangen er egentlig av artisten Hans Inge Fagervik, en dyktig og bra fyr jeg også kjenner personlig, og som har laget mange sterke sanger! sjekk det ut :)
  Hilsen Lars Harald

  Aylar Von Kuklinski

  17.05.2017 kl.00:20

  Ja, det vet jeg. Har faktisk sett og hørt Hans Inge live en gang, for en god del år siden, når han holdt foredrag og konsert for flere av de/ oss som gikk på Oppdal Videregående akkurat da :-)

  Men selv om jeg har hørt begge versjonene av Farvel Marita så syns jeg likevel Rune Rudberg sin cover-utgave er bedre enn originalen. Har ikke hørt så mye på Hans Inge Fagervik sin musikk, sånn i etterkant av den ene skolekonserten, men jeg foretrekker Rune Rudberg.

  Skriv en ny kommentar

  hits