hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

KLEMT I TIDSKLEMMA

 • Publisert: 26.05.2017, 23:11
 • Kategori: pappahverdag
 • "TIIDSKLEMMA" - Norges mest brukte ord av alle oss foreldre, og sikkert noen andre som på kvalmende vis tror de vet hva dette egentlig dreier seg om.

  Selv kjenner jeg aller mest på dette i det som vi småbarnsforeldre kaller "de gyldne timer", den perioden fra alle barna har lagt seg, og frem til en frustrert pappa kjenner at gåsedunene i puta skriker: "kvekk, kvekk, kom å få deg en strekk!".


  Misforstå meg rett, jeg digger å være sammen med barna mine, men du skjønner det selv en gang, hvis du ikke har små barn, og en gang får det.
  Det er ikke snakk om mange timer, men det er i dette tidsrommet det svever en stor sky rundt i stua med ting som absolutt må gjøres, ting som burde gjøres, ting som burde vært gjort for LENGE siden, ting man har lyst til å gjøre, ting man absolutt ikke har lyst til å gjøre, og ting man egentlig har glemt at man en gang gjorde.

  Og med en kone som jobber som hudpleiekonsulent i Mary Kay, og stadig vekk har kurs og events på kveldstid, er jeg relativt ofte overlatt til meg selv og min viljestyrke. Det første jeg som regel gjør, etter at sistemann har duppet inn i drømmeland, er å trekke pusten dypt og lenge, og vende en takk oppover for at jeg ikke er 15 år eldre. 
  (Du har vel lest innlegget mitt "Hverdagsmaraton: legging av barn"??)

  Så var det å kjøre en statusrapport i hue da, hvordan ligger vi an egentlig? Må som regel kikke meg litt rundt...
  Shit, konemor har vaska hele huset i dag, da regner jeg med hun hadde satt pris på om jeg ryddet opp etter den bomben som tydeligvis har gått av på soverommet vårt.

  Men jeg vet jo at det ligger en god del ubesvarte mail og venter, og jeg vet også at jeg kommer til å elske meg selv i morgen tidlig på jobb, når telefonen ringer, og jeg kan avbryte med "hei, det fiksa jeg jo i går!". Da er det vel bare å sette seg ned med PC'en å løse noen verdensproblemer?


  "Ikke snakk... Pappa konsentrerer seg...."

  Men, så var det jo også altfor mange dager siden jeg hadde fått trent da, må passe på så ikke tricepsene blir hengende ned som et par slappe bingovinger. Hva med en liten styrkeøkt i stua? Jeg kan jo virkelig ikke komme på noen gode grunnet til at det ikke skal være gjennomførbart. Trenger jo ikke ta så mye tid heller.

  Men på vei ned i underetasjen for å hente joggeskoene, glimter jeg inn døra til vaskerommet - WOW, det var det vi skulle rukket forrige uke ja... Nå skjønner jeg hvorfor det var så skrella i klesskapene i dag tidlig.

  Jeg tusler opp igjen, og går i kjøleskapet for å finne et trøstende glass iskald drikke, og noe kveldsmat. Mat - matpakker ja, akkurat det MÅ vi jo få ferdig til i morgen.  Men jeg tuslet jo også forbi trommesettet nede i kjelleren på vei opp, rekker jeg en halvtime eller to med intens jamming før jeg hiver meg på matpakkene mon tro? Men da rekker jeg vel ikke noe mer den kvelden. 

  Nei vettu hva, en større og større del av hjernen min stemmer for sofaen, netflix, og neste episode av "Suits" - der har vi velstand, ja! Men nå er det så lenge siden sist, at jeg må vel begynne sesongen om igjen for å huske noe som helst, og da går iallefall HELE kvelden, og halve natta. 

  Men hele kvelden er jo uansett snart over allerede, her som jeg har susa rundt og prøvd å sortere ut hva jeg iallefall MÅ gjøre.

  Jeg kjenner vel igjen på at sannsynligheten er stor for at konemor kommer hjem til rotete hus, og en frustrertpappa som har sjekka inn på "sofahotellet".


  "Sånn går no dagan"


  Har du noen gang kjent på tidsklemma? Få høre da!!

  High-five fra Frustertpappa

   

  Følg gjerne også bloggen min på Facebook - det ville jeg gjort =)


  #pappa #pappablogg #tidsklemma #husarbeid #barn #familie #hverdag

 • Publisert: 26.05.2017, 23:11
 • Kategori: pappahverdag
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Lindis

  27.05.2017 kl.21:44

  Prioritioes, priorities....

  frustrertpappa

  27.05.2017 kl.21:53

  Lindis: Ja det er søren meg ikke lett alltid.... er du ikke enig??

  Lindis

  27.05.2017 kl.21:56

  Jo, det er jo det alt dreier seg om. Alt en skulle gjort... Nå er det for eksempel leggetid for meg om fem minutter, men jeg skulle helst lest litt, vaska på kjøkkenet og kuttet noe frukt til i morgen.

  frustrertpappa

  30.05.2017 kl.10:46

  Lindis: Da regner jeg med at det hverken ble lesing, vasking eller fruktkutting? eller så ble det en avkortet natt med søvn.. Noe må jo nedprioriteres!
  Hilsen Lars Harald

  denutroligereisen89

  29.05.2017 kl.22:19

  Ahh. Prioriteringsklemma. Kjenner så alt for godt til den. Ofte når jeg har frikveld og ikke jobber sent, blir det som regel gjort litt husarbeid og litt blogging. Sjelden noe annet spennende og jeg kommer som regel ikke i mål med husarbeidet pga. en liten en som våkner og etterlyser puppen. Her sovner jeg sjelden på sofaen, men sammen med barna når de legger seg? Jeg har ikke telling... ;)

  frustrertpappa

  30.05.2017 kl.10:44

  denutroligereisen89: Hehe ja jeg tror mange kjenner seg igjen.. Og selv om jeg liker å skrive med en god dose ironi og overdrivelse, er det seriøst ikke enkelt å vite hvordan man skal disponere tiden sin, når det er så altfor lite av den!
  Hilsen Lars Harald

  Skriv en ny kommentar