hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

MITT SCHIZOFRENE FORHOLD

 • Publisert: 30.05.2017, 23:48
 • Kategori: tankereise
 • Jeg er på en måte litt schizofren i forhold til sosiale medier, tilgjengeligheten, og alt det sinnsyke greiene vi omgås hver eneste dag. På en måte har jeg omfavnet det, og elsker å kunne kontakte hvem jeg vil, når jeg vil. Jeg kan også sitte hjemme å finne ut hva helt sykt mange personer driver med, hva de spiser, hva de har på seg, og hva de sitter og tenker og føler på. Hvor dritbra er det ikke at vi bare blir nærmere og nærmere hverandre?

  Og har noen hørt om filmsjapper lengre? Sist jeg leide en film i butikk må være flere tiår siden. Ett "zapp" med kontrollen så kommer alt rett i sofaen! For ikke å snakke om de gylne englevingene som iPad'en noen ganger får, når en illsint søskenkrangel bare glir over i vakker harmoni ved å tilby et nettbrett og noe ræl fra YouTube. Man trenger ikke lengre å la krangelen vare helt frem til kl 18, for å puste lettet ut, og innse at man akkurat hadde nok plaster frem til Barne-TV begynte.

  Men på en annen side hater jeg det hele. Jeg får noen ganger lyst til å pælme nettbrett, telefoner og pc'er langt ut av vinduet, og rømme til skogs. 

  Frustrertpappa til Farmen 2018? Ja takk!!!
   


  For det er dette med å vite alt om alle da.. Jeg regner med at flere enn meg har hatt opplevelsen av å møte på folk du ikke har sett på hinsides lang tid, og setter i gang med å "prate igjennom" det siste tiåret. Samtalen går, men for hver milepæl i livet, eller store begivenhet du entusiastisk gleder deg til å fortelle om, får du bare en "Ja, stemmer det, det så jeg jo på Faaace!! Så du at jeg likte eller?"
  AAAh, det blir bare så kleint, og man ender opp med en klem og en "sees kanskje senere en gang da?". 


  Men hvordan hadde vi fått det om vi hadde kappa strengen på alle sosiale medier da, sånn plutselig? Et godt eksempel er det sosiale eksperimentet som "alle" følger med på om dagen - Paradise hotel. Her er de totalt skjermet fra omverdenen, og de er overlatt til seg selv og sine primitive evner til å overleve. Og det er iallefall en ting som HELT tydelig kommer frem i dette eksperimentet - man blir utrolig mye mer reflektert og intelligent av å kutte ut sosiale medier. 

  Man får helt åpenbart mer tid til hverandre, og til å "connecte", både psykisk, og i aller høyeste grad fysisk. Og man får i tillegg tid til å reflektere over alle de store, viktige spørsmålene her i livet, som for eksempel Alexander som redegjorde for hvordan det føltes å putte fingeren inn i diverse kroppsåpninger. 

  fingers

  men hey, nok "dissing" av Paradise hotel for denne gang, for jeg skal ikke si så mye. Jeg har omtrent sett alle episodene av årets sesong, og jeg har til og med sjekket ut flere av deltagerne på sosiale medier....!! Ja, her sitter jeg jo faktisk og biter meg selv i halen som en annen rabiat bikkje, og trykker mine egne slagord om å boikotte sosiale medier, langt ned i min egen kjeft. 

  For det er jo tross alt jeg som sitter her nesten daglig og snekrer sammen blogginnlegg, som en slags snekker Andersen på partydop, bitt av skrivebasillen.

  For som jeg sa, jeg både elsker det og hater det, og jeg er helt sikker på at det er kommer for å bli - på godt og vondt.

  Men en ting står igjen i hodet mitt som jeg ikke helt klarer å huske:

  Hva i all verden brukte vi tiden på før iPhone, Facebook, twitter og kvitter??

  Husker du? :)

  Hihg-five fra Frustertpappa!
   

  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappa #familie #sosialemedier #facebook

 • Publisert: 30.05.2017, 23:48
 • Kategori: tankereise
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  31.05.2017 kl.10:51

  hehe blink brukte vi før face :)

  frustrertpappa

  02.06.2017 kl.20:59

  Anonym: Blink har jeg faktisk aldri vært borti! kanskje jeg var for umoderne, eller for ung/gammel?
  Hilsen Lars Harald

  denutroligereisen89

  01.06.2017 kl.21:08

  En liten tankevekker dette. Før brukte vi (ihvertfall jeg) blink og messenger. Men var ikke like aktiv siden jeg da måtte bruke pc. Nå har man alt tilgjengelig på tlf. Er en ny tilværelse som jeg tror er kommet for å bli. Men at alt er så lett tilgjengelig tror jeg ikke bare er positivt. Og som du skriver så vet jo "alle" alt, på godt og vondt...

  frustrertpappa

  02.06.2017 kl.21:03

  denutroligereisen89: Ja, jeg både elsker det og hater det, rett og slett. Og kjenner jeg er både nervøs og engstelig for hvordan verden kommer til å se ut om 10-20 år, når min egne barn begynner å bli store. Hva venter på dem der fremme, og er det bra?? God fredag til deg :)
  Hilsen Lars Harald

  denutroligereisen89

  02.06.2017 kl.21:35

  Du er ikke alene om det. Ingen vet hva fremtiden bringer, på godt og vondt. Takk for det og i like måte! :)

  Skriv en ny kommentar