hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

MITT LIV SOM ALKOHOLFRI PAPPA

 • Publisert: 04.06.2017, 10:41
 • Kategori: Alkohol
 • Innlegget jeg nå skriver, har jeg hatt lyst til å si noe om lenge. Alle de som kjenner meg vet dette, men det er fortsatt noe jeg ønsker å fortelle alle dere andre også, fordi jeg tenker veldig mye på dette her. Selv om jeg sitter midt i A4-arket med villa, 11 hunder (nå om dagen), stasjonsvogn og småbarn, er det noen livsvalg jeg har tatt som skiller seg ganske så mye ut fra "massen".

  For jeg drikker aldri alkohol, og jeg kommer aldri til å gjøre det heller.


  Jeg vet det er et valg som mange fnyser av, men for meg er det bare sånn det er - og jeg er dritglad for det. Siden det også virker som om det er obligatorisk å holde en "forsvarstale" når man velger å si nei til Norges nasjonaldrikk, så skal jeg prøve å forklare litt hva jeg egentlig tenker og mener om dette her.

  Det aller første som slår meg når jeg tenker igjennom hva dette betyr for meg, er to ting:

  - Dette her er et høyst betent tema for oss nordmenn. Jeg har lest en del andre som skriver om å droppe alkoholen, og det er utrolig hvor fort det skifter over til mange urasjonelle, høylytte kommentarer som handler om utseendet (spesielt for det vakre, motsatte kjønn) og alt mulig som IKKE handler om saken. Det blir nesten som at man tar fra et barn godteri, og responsen man får er hyl og skrik og "du er dum og teit og jeg hater deg!!!". 


   

  - Det andre som slår meg, er at jeg er heldig. Når jeg ikke drikker alkohol, betyr ikke det at jeg er "tørrlagt" og har funnet den rette sti, nei, jeg har i praksis aldri begynt å drikke noen gang. Og vet du, jeg er glad for at jeg slapp å begynne, og slapp å forholde meg til dette i så mange situasjoner i livet.

  "Når passer det å ta seg en øl? Hvordan skal jeg komme meg hjem i kveld? Hvor mye er egentlig for mye? Kommer det til å være barn på festen? Hvordan vil mine egne barn like meg bakfull på søndag? Kommer de egentlig til å tørre å si ifra hvis de syns det er ubehagelig at jeg drikker litt for mye? Hva skjer med all treningen jeg har lagt ned, etter denne pub-runden? Kommer jeg til å si mer enn jeg egentlig burde til sjefen i kveld? Tør jeg å danse på byen, hvis jeg er nødt til å være sjafør?"

  Det føles som en lettelse å slippe å forholde seg til alt dette - jeg har virkelig mer enn nok å bruke hjernemaskinen på fra før. Men for all del, jeg sier ikke nei til en fest. Noe av det morsomste jeg vet er å være på nattklubb, og det er ikke så sjelden at det er jeg som danser aller mest. Det er min måte å nyte livet på, uten å måtte betale en pris for det dagen etter.
   


  Meg og en av mine beste kompiser, tryvann 2006 - episk!

  Syns du jeg tråkker deg på tærne med dette? Da foreslår jeg at du tar på deg verneskoa, og begynner å forstå at dette handler om gjensidig respekt. De aller fleste jeg kjenner, har et "normalt" forhold til alkohol og drikking, og valget deres må jeg respektere, på samme måte som jeg forventer det tilbake. Men så er det også noen jeg kjenner godt, som har fått livet totalt ødelagt av dette her, og her er vi i kjernen av hvorfor jeg velger å holde meg helt unna. Jeg har sett hvor skeis det kan gå, og dette begynte for mange år siden noen tankeprosesser i hjernen, som konkluderte med at for meg, så er det bare ikke verdt det.
   

  Hva er ditt forhold til drikking? Legg gjerne igjen en kommentar, så får jeg høre hva du mener =)

  Og lik og del gjerne innlegget, da blir jeg glad vettu!

  High-five fra Frustrertpappa


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

   

   

 • Publisert: 04.06.2017, 10:41
 • Kategori: Alkohol
 • 18 kommentarer
 • 18 kommentarer

  desomskapteverden

  04.06.2017 kl.10:52

  Norges nasjonaldrikk er kaffe. Det går det en del av her hos meg.

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:46

  desomskapteverden: Liker faktisk ikke kaffe heller - her i huset er den byttet ut mot energidrikk, norges helt nye nasjonaldrikk.... :)
  Hilsen Lars Harald

  Lindis - med familien til USA

  04.06.2017 kl.11:33

  High five! Jeg "slutta" og drikke for mange år siden. Nå tar jeg muligens én øl hvis jeg er helt barnefri og er ute et sted jeg ikke trenger å kjøre, litt for frihetsfølelsen, men i praksis drikker jeg ikke. Det tok laaaang tid før vennene mine sluttet å spørre hvorfor jeg ikke drakk på fest, og det var irriterende slitsomt at alle lurte på om jeg var gravid hele tiden. For man trenger tydeligvis en større grunn enn at man ikke har lyst ifølge alle andre. Heldigvis har alle rundt meg godtatt at jeg ikke drikker nå, og lurer ikke alltid på hva jeg har i posen når jeg ankommer sosiale lag. Det største problemet nå, er all vin man får ved avslutninger, bursdager osv. Hurra for regifting!

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:49

  Lindis: Ja det må være slitsomt å alltid få spørsmålet, og alltid spørre seg selv også tenker jeg, hva som passer og når. Men for andre er sikkert ikke dette noe problem i det hele tatt. Blir spennende å se hvordan dere sammenligner drikke- og festekultur i USA med her i Norge, du får oppdatere oss på det :)
  Hilsen Lars Harald

  Rikke

  04.06.2017 kl.11:38

  Jeg syns det er et valg en og hver må ta selv, og folk må da respektere valget man har tatt. Har jo heller ikke noe med de å gjøre.. Dessuten kan man ha det like moro på en fest edru, mener jeg. Noen ganger er det til og med morsommere å følge med på hva alle de fulle folka gjør og sier :p haha :)

  Jeg har mer glede av å kose meg med en øl til maten enn å drikke meg kanakas på en fest, som ender i spying og en helt jævlig form dagen derpå. Det kjenner jeg at jeg ikke orker. Har aldri vært noe partymenneske heller. Har vært på fester og drukket, men aldri egentlig likt følelsen av at det går begynner å spinne, og den dårlige formen dagen derpå.

  Holder meg unna alkohol nå uansett, siden jeg er gravid. Har ingenting imot å droppe det heller :)

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:45

  Rikke: Det er godt å høre at det er et lett valg for deg å droppe det ut når det trengs og når det er nødvendig, og gratulerer med graviditet! Selv nyter jeg det å alltid slippe å ta noe som helst stilling til spørsmålet rundt drikking/ikke drikking :)
  Hilsen Lars Harald

  Ragnar Sollie

  04.06.2017 kl.12:18

  Det er da et realt valg. Selv koser jeg meg veldig med alkohol, men har kontroll. Jeg liker rusen jeg får og jeg liker øl og dram. Smaken og kosen.

  Det er vel rundt 97% av de som kan drikke lovlig som har god kontroll. Og veldig trist for de resterende.

  Du sier du elsker å gå på nattklubb. Men om ingen drakk alkohol, ingen nattklubb. Du er altså avhengig av at så og si alle på nattklubber drikker alkohol. Der fikk du den):

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:44

  Ragnar Sollie: Hehe ja der presenterte du dagens dillemma - kanskje jeg en gang starter opp en alkokholfri nattklubb, sånn bare for å motbevise deg.... :)
  Hilsen Lars Harald

  sexprat69

  04.06.2017 kl.20:17

  You go man ;)

  Smask <3

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:42

  sexprat69: Takk for det :)
  Hilsen Lars Harald

  Torunn

  04.06.2017 kl.20:50

  Bra. VELDIG bra :)

  Ha en fin kveld videre!

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:42

  Torunn: TAKK til deg =)
  High-five fra Lars Harald

  due

  04.06.2017 kl.21:41

  Jeg har alltid hatt et normalt forhold til alkohol. Jeg drikker sjelden og kun i godt lag ( Dette er normalt for meg ), mens de som er avholden har et slikt normalt forhold til alkohol.

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:41

  due: Ja, jeg er opptatt av at det skal være greit med begge deler, ikke at de som er avholds skal trekke seg unna fordi det blir "ugreit" å være på fest..!
  Hilsen Lars Harald

  Linn/FruBebersHverdag son daglig leder i fam O. J.

  04.06.2017 kl.23:50

  Hei!

  Jeg ble nylig oppmerksom på bloggen din! Kult med en pappa-blogger! Du har en fin liten trio :)

  Selv mener jeg at det er opp til hver og en om man drikker eller ikke.

  frustrertpappa

  05.06.2017 kl.22:39

  Linn/FruBebersHverdag son dagl: Takk for det, vi er en god gjeng, ja :) Og enig, hvert menneske, sitt valg, men noen valg går dessverre mer utover andre...
  Hilsen Lars Harald

  A Mama

  16.06.2017 kl.09:57

  Fantastisk! Jeg er helt enig med deg. Jeg drikker heller ikke, på grunn av diabetesen min og fordi jeg rett og slett ikke synes det smaker noe godt. Samboer var avholds før, men ga slipp på dette "på grunn av det sosiale" sier han. Jeg er allikavel fornøyd med at det er veldig sjeldent han drikker :)

  frustrertpappa

  17.06.2017 kl.00:02

  A Mama: Godt du har funnet noe som funker for deg! Og det er jo sunt på alle måter å kutte alkoholen uansett, sykdom eller ikke. Når det gjelder det sosiale, så må jeg si at det diggeste med å ikke drikke i det hele tatt, er at det man alltid slipper å ta stilling til det! Helt genialt :)
  Hilsen Lars Harald

  Skriv en ny kommentar