hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

TV ER EN FANTASTISK BARNEVAKT

 • Publisert: 05.06.2017, 22:29
 • Kategori: pappahverdag
 • Okay, overskriften i dag kan sikkert få de fleste pedagoger og barneterapauter til å sette kaffen i vrangstrupen, mens de knekker brillene og river seg i hentesveisen. Men seriøst, la oss være ærlige da, det skal iallefall jeg prøve.

  Jeg har skrevet litt før om hvor utrolig mye jeg egentlig hater gris, rot og kaos, og jeg har rett og slett et veldig lite barnevennlig forhold til akkurat det. Men så er de sånn da, at det finnes en løsning der ute, en alt-i-ett pakke, kjøp 100 betal for 1, en "supernanny" i digitaltformat - den heter TV, eller nettbrett om du vil.
   

  Når jeg tenker over det, kan jeg ikke på sparket komme på en bedre "barnevakt", eller barneaktivitet inne, som produserer tilnærmet lik null gris, rot, krangling, og kaos man må rydde opp igjen etterpå. Nå er ikke dette et sponset innlegg av NRK for å få dere til å betale lisensen med jublende glede, men det er sånn det faktisk føles noen ganger. Det er min "guilty pleasure", rett og slett.

  Det er som å stå i starten av en labyrint som du vet er lang, tung og krevende, men rett ved siden av deg er det en dør hvor det står "snarvei til mål". I mitt tilfelle er "mål" ofte å komme meg igjennom vekking og påkledning av 3 barn, 5 matpakker, frokost og pakking av barnehage- og skoletøy til alle sammen, og alt helst ferdig før 07.30. Snarveien er da den geniale løsningen å tilby litt digital underholdning på morgenkvisten, for å slippe å ha 3 sultne fugleunger flyende rundt på kjøkkenet mens jeg i det hele tatt prøver å våkne.

  Ja, noen ganger har jeg faktisk lyst til å kysse fantorangen!

  Men så er det selvmotsigende meg igjen da... For jeg hater det egentlig. Det er så ekstremt enkelt, men jeg får samtidig vondt i magen av å tenke på hvor mye TV og nettbrett betyr for barn i dag. Det er jo ikke bare på morgenen barna bruker det her hjemme, og jeg føler litt at det er en sånn greie med småbarnsforeldre, ingen tør egentlig å innrømme hvor mye de lar barna sine bruke det. Stemmer det? 

  Jeg er jo snart voksen selv, og hadde ikke de samme tilbudene da jeg var barn. Og mine foreldre visste jo knapt hva TV var en gang når de var små. Så spørsmålet surrer og går i hodet veldig ofte:

  Ser barna mine altfor mye på TV og nettbrett??

  Jeg heller litt for ofte mot at det sikkert blir for mye av det, og jeg vet egentlig ikke helt hvordan det vil påvirke dem.
     Det som heldigvis beroliger meg, er at det foreløpig ikke er noe problem å få dem med ut hvis det er det vi skal. Vi har egentlig tre "utebarn", og med skolebarn i huset ser jeg også mer og mer av den klassiske "jeg går til en kamerat og finner på noe", og det er noe som gjør meg utrolig glad for å se. Men hva med når de blir større barn, tenåringer....?

  For jeg vil jo aller helst at de skal ønske å være ute og oppdage verden. Hvis jeg selv kunne valgt vår familiehverdag helt ubegrenset, så skulle det vært å bestige en fjelltopp hver helg, ut på eventyr og oppleve verden, mye heller enn å bruke tiden hjemme. Men siden vi omtrent har vært i spebarns/ammebobla ganske mange år i strekk nå, har det vært noen praktiske gap mellom drøm og virkelighet. Men kanskje senere? Jeg føler meg jo egentlig som en småbarnspappa-versjon av Lars Monsen, eneste forskjellen er vel at jeg nå har fått enda flere hunder enn han - haha.... =)

  For å avrunde innlegget i dag, har jeg lagt inn to spørsmål til dere på slutten:

  • Syns du barn ser altfor mye på TV i dag, og gjør dine barn det?
  • Blir du som meg, litt stressa av å sitte hjemme i sofaen og se igjennom Instagram og andre foreldres bilder av hvor flinke de er til å "reise verden rundt" med barna sine?


  High-five fra Frustrertpappa =)

   

 • Publisert: 05.06.2017, 22:29
 • Kategori: pappahverdag
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Ragnhild

  06.06.2017 kl.06:29

  Elsker tv/spill! Og elsker å gå ut. Opplever at det er en balanse der, iallefall foreløpig 😊 Men viktig å være bevisst, da klarer man alt så meget bedre 😊

  Skriv en ny kommentar