hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

FJELLTUR MED BARN: NÅR STARTEN BLIR TIL MÅL

 • Publisert: 06.08.2017, 21:37
 • Kategori: Friluftsliv
 • "Selve reisen er målet" er det visst noe som heter. At det ikke er så farlig om man kommer frem, eller hvor man kommer frem, så lenge man er på reise.

  "Glem det", tenkte jeg, da jeg full av ambisjoner satt med ned på morgenen og kokte sammen tidenes reiseplan, for i dag skulle det nemlig bli fjelltur!!

  Nå skulle jeg gjerne sagt at "som vanlig så dro vi.." - men det er ikke helt sant. Jeg føler noen ganger på hvor lite vi er ute i naturen som familie, i forhold til hva både jeg og konemor egentlig ønsker for både oss selv og barna. Nå er det mange både gode og dårlige grunner til akkurat det, men i dag ble alle disse skjøvet ned i skuffen, og byttet ut med tursekker med vann, sjokolade og nistepakker.

  For egen del startet jeg dagen med turistforeningens ut.no, og følte meg som selveste Lars Monsen der jeg la opp kartavstander, mellomstopp og landemerker vi måtte følge med på underveis i løypa. Og hvor skulle vi? Jo til en FJELLTOPP, det var det ingen tvil om. Man går vel ikke tur i fjellet uten å ende på en topp???

  Ruta ble lagt opp med start fra turisthytta Darrebu på skrimfjellet, hvor vi skulle gå ca 4-5 km til en topp med flott utsikt og snaufjell. Men for å komme oss til startpunktet Darrebu, måtte vi bare gå 1,5 km i skogen fra parkeringsplassen, før vi kunne ta fatt på den ordentlige løypa.

  Og hvor langt tror du vi kom?
   

  Med minste turdeltaker på under 3 år, fant vi fort ut at det kom til å holde med å komme oss til "start", for etter litt under 2 km med gåing fra parkeringsplassen, var bena våte, sjokolademagene sultne, og lysten på å leke i skogen var stor. Selv om de største nok kunne gått mye lengre, var det mer enn nok stas å plukke bær, og leke gjemsel mens man latet som om man var en stein, i pappas jervenduk.


  Ser du "steinbarna"? :)

  For det er jo sånn, at ingen verdens dataspill, eller Disney-animasjon kan erstatte gleden av å smake egenplukkede multebær, oppdage en frosk som spretter over veien, eller lukten av skog og barnåler. Jeg blir ordentlig stolt av landet vårt, og hvor utrolig lett det egentlig er å nyte det! Som vanlig var det et styr å komme seg ut av huset, og søskenkrangling lever i beste velgående, selv på skogstur. Men det skal utrolig mye til før jeg tenker at det ikke er verdt å komme seg ut på tur som i dag, og det håper jeg vi får gjort masse fremover også.

  For du må ikke glemme, at jeg har en fjelltopp jeg skal til....

   

  High-five fra Frustrertpappa!


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #tur #skog #skrim #familie

 • Publisert: 06.08.2017, 21:37
 • Kategori: Friluftsliv
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  hverdagslivetivollen

  06.08.2017 kl.22:17

  hehe herlig :) ha en fin kveld videre :)

  Ragnar Sollie

  06.08.2017 kl.22:55

  Morsom lesning for en småbarnsfar. Mye greier med unger ja. Jeg foreslo at vi skulle sykle til golfbanen i dag, det er vel rundt 4 kilometer, for å plukke golfballer som er slått til skogs. Det ble et styr. Og som vanlig var det gutten av tvillingene som måtte protestere. Han var så sliten sa han, altså før vi hadde startet og han kunne ikke fatte hvorfor vi har bil når den ikke kunne brukes. Bestemte meg for å være hard. Ga meg ikke. Fikk jo da høre hvor teit jeg er. Slem var jeg også. Men vi kom oss i vei. På sykkel. Og kom oss hjem.

  denutroligereisen89

  10.08.2017 kl.21:17

  Haha! Kjente meg igjen i mye her ja. :P Det enkle er ofte det beste. Å gå på tur noen hundre meter unna huset..

  Skriv en ny kommentar