hits

FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

ALENEPAPPA - DAG 2

 • Publisert: 28.06.2018, 00:13
 • Kategori: pappahverdag
 • Som jeg har nevnt før, er jeg rimelig overlatt til meg selv og mine pappa-skills om dagen, med en fraværende kone på jentetur til Ibiza. Jeg har heldigvis alliert meg med foreldre og bekjente når hente/bringe-regnestykket ikke går opp, men fortsatt, det kjennes at man er 50 % redusert på slagmarken..

  Uten å dra sammenligningene for langt, så er det i ekstreme situasjoner, og i kriser, at mennesker blir tvunget til å reflektere over hva de egentlig står midt oppi, og hvordan man skal klare å komme seg levende ut av det. Jeg har sett nok "Air Crash Investigation" til å vite at når mennesker settes under umenneskelig press, da får man frem det som virkelig bor i seg.

  Det er heldigvis ingen passasjerfly som har styrtet ned i villaen vår enda (selv om det fint kan se sånn ut om dagen), men noen ting har jeg altså reflektert over etter to dager i denne sinnssyke situasjonen som jeg vil kalle det, når man er en uke alene med tre små tidvis ulydige, men søte "minions":

  • Jeg er nok ikke den beste omsorgspersonen i familien, sånn rent ernæringsmessig.
   Altså, ingen har lagt seg sultne, så ikke kom her og pek fingre, men noe michelin-stjerne ligger foreløpig i en helt annen galakse.

  .
   

  • Jeg nyter at dyne- og putetrekket overhodet ikke matcher.
   Det er faktisk sånn at jeg sover helt sykt godt i hvilken som helst sengetøy-kombinasjon, hvilket jeg, eehm, ikke kan si om absolutt alle her i huset. Så siden jeg i utgangspunktet ikke har planlagt noe besøk i senga de nærmeste dagene, tenker jeg å la ruter og mønstre leve sitt eget liv en stund til :)    
  • Det er utrolig hva man orker hvis man må.
   Ok da, det er ikke noen livskrise å ha ansvar for alt og alle en uke, men jeg kjenner at det er litt av en jobb med vekking, påkledning, frokost, pakking av sekker, matpakker, solkremsmøring, kjøring og henting, middag, barnebursdager, rideskole, bading, tannpuss, kveldsmat, bok-lesing, nattasang og så videre... legg til en litt intens fulltidsjobb, og resten av husarbeid og handling, og at gjerne minst 1 av 3 har en skikkelig dårlig dag, så har du kanskje litt mer forståelse neste gang du ser meg sitte sammenkrøket i et mørkt hjørne.

    
  • Jeg er veldig glad for at jeg ikke er alene om dette her på fulltid
   Misforstå meg rett, det finnes utrolig mange dyktige aleneforeldre der ute som gjør en knalljobb, men jeg kjenner at for min egen del, så er jeg fryktelig glad for at barna mine har mer enn bare meg å spille på i livet sitt. Jeg kunne aldri erstattet den sterke morsfiguren de har, og det samme gjelder jo selvfølgelig motsatt vei. 

    

   

  Så joda, jeg får vel sørge for matchende sengetøy til hun kommer hjem, og noe god mat på bordet. Jeg er iallefall utrolig god på take-away har jeg blitt fortalt :)

  Hilsen fra Frustrertpappa

  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ INSTAGRAM! ←

  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

 • Publisert: 28.06.2018, 00:13
 • Kategori: pappahverdag
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  Ragnar Sollie

  28.06.2018 kl.02:08

  Fem dager ja. Må vel kunne få hjelp fra barnevernet/kommune i slike ekstreme tilfeller? Om du søkte og fikk avslag burde du fortelle den dramatiske historien i TB, VG og andre medier. Kan godt være NRK kommer med et team når de har hørt historien.

  Litt statistikk: 17% av alle barn bor hos enslige forsørgere.

  19% av alle femåringer bor hos enslige forsørgere.

  132000 enslige forsørgere i Norge nå. Og deg.

  Det vil gå bra. Men skikkelig dårlig gjort av mammaen til barna det å stikke av sånn. Barn må ha en mamma.

  frustrertpappa

  15.07.2018 kl.13:44

  Ragnar Sollie: så lenge hun ikke stikker av på ubestemt tid, skal jeg nok klare meg veldig bra ;)

  MinsteBror

  01.07.2018 kl.07:46

  Du er god til å skrive :-)

  Og jeg forstår påkjenningene for en far :-)

  Men det er i motbakke det går oppover og gjør deg sterk :-)

  Flott å lese (også mellom linjene) om en flott kone og mamma,

  som betyr så uendelig mye for deg.

  Dine "skriverier" gjør at jeg nok en gang kjenner gleden over henne jeg deler livet med,

  - og det kan minne oss alle om å sette pris på de rundt oss, vi er til for Dem.

  også de dagene som ikke kjennes gode, - er vi til for Dem :-)

  Ha en fin søndag og en velsignet uke.

  frustrertpappa

  15.07.2018 kl.13:42

  MinsteBror: takk for fin kommentar! Å være alenefar er en påkjenning, men jeg liker å se humoren i det, og å vite at jeg tross alt har en fantastisk kone å dele alle påkjenninger med til vanlig :)

  Skriv en ny kommentar