FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

GRØNT FØLELSESUTBRUDD I HAGEN

 • Publisert: 20.05.2017, 23:56
 • Kategori: pappahverdag
 • Det er noe helt magisk med det å kjenne at våren gradvis tar tak, og sommervarmen er på vei. Nå føles det vel egentlig som om moder jord har skippa hele våren, og hoppet rett fra vinter til sommer, for i en og samme uke kan det være både skiføre og strandvær, så hva skjeeer liksom?? Vel, Jeg velger i dag å legge skylda på de som røyker, for jeg røyker ikke selv, og er ikke spesielt glad i tobakksrøyk. Og det kan da UMULIG være bra for ozonlaget og sånt?? Så skjerpings folkens!! Slutt å kødde til klimaet i hagen min, for jeg har nemlig hatt en uoverkommelig utfordring i uteseksjonen de siste ukene:

  Klissvått vær, og 1 meter høyt gress.

  Ok da, minst 15 centimeter iallefall, men uansett altfor høyt. Og med pissdårlig vær og konstant vått gress, er det ikke akkurat bare å måke over med gressklipperen, og ende opp med å måtte spa opp store "kjøttkaker" med grøntfor som klipperen spytter ut i alle retninger.

  Men I DAG, da var den store dagen! Jeg hadde både tid og lyst, og værgudene hadde planetene i riktig bane og alt det der, så da benyttet jeg sjansen til å lage et aldri så lite midlertidig kunstverk....  Skjønte du ikke hva greia var sier du.....?

  Neivel..


  Du følte deg dum nå, ja? Jeg skjønner det... Men det går fint :) Ikke alle vet å sette pris på et kunstverk ved første øyekast.

  Jeg vurderte likesågodt der jeg klippet i vei, å etablere meg som internasjonal gress-kunstner.. Må bli noe sånt som "weed artist"??
  Klinger kanskje ikke sånn helt innafor, men vi får se hva det blir til.

  Og når det kommer til kunstverk, gravde jeg litt i hukommelsen og fant frem et bilde fra i fjor, da jeg skulle imponere konemor, som kom hjem til nyklipt hekk:
     Det tok en liten stund med forklaring, og litt påfølgende korrekturklipping før det gikk opp for henne helt hva jeg hadde i tankene, men jeg fikk iallefall tidenes største "Nåååååwwww!!!! Så Søtt!!" når det hele kom på plass. 

  Redda rimelig greit inn den helga, for å si det sånn!! 

   

  God helg til alle der ute, og nyt sommervarmen! Før kulda setter inn....
   

  High-five fra Frustrertpappa!!

  #pappablogg #pappa #hage #hagearbeid #kjærlighet

 • Publisert: 20.05.2017, 23:56
 • Kategori: pappahverdag
 • 1 kommentarer
 • EN GRUSOM START PÅ DAGEN...

 • Publisert: 19.05.2017, 22:14
 • Kategori: pappahverdag
 • Dagen i dag hadde jeg på en måte viet til et koselig, og "jovialt" innlegg som jeg har gått og ruget på, men i dag lar det seg bare ikke gjøre. Det er "one of those days", som Erna Solberg kanskje pleier å si.

  Og siden jeg ikke er noe "faker", og prøver å være meg selv minst 70 % av tiden, trenger jeg heller å få ut en smule frustrasjon som har bygget seg opp fra rundt kl 06 i dag. Det var "one of those days", hvor man har morgenmøte på jobben relativt tidlig, og ikke kjenner seg  helt i humør til å komme opp med noen gode forklaringer til hvorfor man ikke stiller opp i tide. Gullfisken kan ikke bli syk hver fredag liksom....

  Jeg ble dratt ut av drømmeland ett sted rundt kl 06.00, av noen diffuse lyder, og brått begynte hjernen å kjøre igjennom sjekklista for å gjøre opp status på hvor "føkka" man lå an i forhold til tidsskjemaet:

  √ - matpakker laget? 
       nei...

  √ - kler til alle kidsa funnet frem?
       NEI....

  √ - utedresser, bamser og dilldall pakket?
      NEI!!!

  Oh, boy - her var det bare å sprette opp og komme i gang tenkte jeg. 
  Og hjernen begynte som smått å komme i gang, helt til jeg kom inn på kjøkkenet og bare:  Det viste seg at en liten morgenfugl hadde kommet seg opp av senga før meg, og var godt i gang med øving til opptaksprøvene på kokkelandslaget.

  Mange av de som kjenner meg vet at jeg har et veldig ikke-barnevennlig forhold til å tåle gris og rot, men la oss bare sammen konkludere med at jeg satt meg forsiktig ned på gulvet, og hadde en rolig prat med vedkommende om at slike ting, det var fy-fy og uff-uff, og ikke helt lov. Etterpå kostet vi gulvet og vasket opp sammen, mens vi trallet litt på kardemommeviser.

  Okay, fortsatt var det en teoretisk sjanse til å rekke møtet, men da måtte alt klaffe, og de 3 barna måtte smette sømløst inn i jakkene sine, og marsjere med militær presisjon ut i bilen på rekke og rad. Ah, jakker ja, jeg bør stikke ned i yttergangen og legge frem jakker.

  Men når jeg beveger meg ned trappen til underetasjen drar jeg kjensel på en lukt, som ikke kan beskrives, men (aldri) må oppleves.
  Og mine mistanker faller på plass når jeg ser hva en av våre kjære hunder har brukt morgenen på - i yttergangen ligger en diger haug med, ja.... dritt.

  1, 2, 3, 4, 5 - ER DET MULIG! Jeg finner en hundepose og noe å vaske med og nærmer meg åsstedet da jeg kjenner at foten min er klissvåt, og jeg står midt i en diger dam av piss..... masse piss.....

  "#"%&#/"%&#%€&#%&€%#&
   


  "Var det deg....?" - Øynene til en tiltalt

   Jeg husker ikke mye av de neste minuttene, men av naturlige verbale årsaker våknet fru konemor rimelig brått, og med en sexy brannmann-manøver var hun påkledd og nede i underetasjen på under 3 sekunder. Det var tid for forsterkninger.

  Selv "våknet jeg opp" i bilen etter en liten stund, og registrerte at jeg hadde to blåøyde jenter i baksetet, klare for barnehagen.

  og rakk jeg møtet? og levering i barnehagen? 

  Jada, frustrertpappa leverer - bokstavelig talt.


   

  Noen som kjenner seg igjen i hverdagsromantikken......?
   

  High five fra frustrertpappa!

 • Publisert: 19.05.2017, 22:14
 • Kategori: pappahverdag
 • 5 kommentarer
 • DEN MØRKE HEMMELIGHETEN I KJELLEREN

 • Publisert: 17.05.2017, 00:24
 • Kategori: pappahverdag
 • Jada, vi her hjemme er også godt på vei ferdig med skopuss og stryk, pynting og planlegging, det er jo tross alt 17. mai i morgen, for de som ikke har fått med seg det!! :) Jeg vurderte å legge ut noen bilder og updates fra søte små bunader, og nydekket bord, men jeg tror og kjenner at både bloggverden og meg har fått nok av det. 

  Jeg tenkte heller jeg skulle ta dere med på en liten reise ned i min mørke frustrasjon i kjelleretasjen - for der er ikke alt helt på stell!
  Her hjemme er det varierende grad av ryddighet og orden, men i de aller fleste tilfeller har vi et "møblert hjem", hvor det ikke er noe problem om det dukker opp en ubuden gjest eller 10 - og det er sånn vi liker å ha det.

  Men i dag ble jeg ufrivillig minnet på noe vi helst ikke snakker om, og prøver å gjemme bakerst bak i bevisstheten så lenge vi kan....

  vi har en utfordring i kjellerboden.
   


  Vel, det dreier seg egentlig om to boder, men den ene får jeg omtrent ikke opp døra på om dagen, så der ble det ikke noe bildebevis til dere folkens.
  Det ligger en mørk sky over disse to bodene, og de har også fått et eget navn: "Vi-tar-det-til-uka".
  Og problemet oppstår jo akkurat på sånne dager som i morgen, når man trenger det som sannsynligvis ligger nederst, bakerst, innerst i dette dystre mørket.

  Dagens utfordring var en manglende bunadssko til madamen, og en frustrert 17-mai pappa rakk frivillig opp hånda og kastet seg i det - bokstavelig talt. Her skal det lekes superhelt!


     Og når jeg kjenner etter, så er dette egentlig så ofte et problem at det alene kan føre til seriøse psykiske utfordringer. Hva med den ene barnehagesekken som jeg VET at jeg så før helgen? Og vottene som tydeligvis har en eller annen omvendt magnetisk funksjon, og stort sett havner i hvert sitt hjørne av denne labyrinten.

  MEN, denne gangen endte historien godt, bunadsskoen ble funnet, og jeg har lovet meg selv at i morgen, da skal jeg ta i et tak og få ryddet en gang for alle.

  Nei vent nå, det er jo 17. mai i morgen.... Jaja...

  "Vi tar det til uka..."
     GOD 17 MAI TIL ALLE MINE KJÆRE LESERE!!!

  High-five fra frustrertpappa =)

   

 • Publisert: 17.05.2017, 00:24
 • Kategori: pappahverdag
 • 2 kommentarer
 • 5 RETTE!! =)

 • Publisert: 12.05.2017, 22:52
 • Kategori: pappahverdag
 • I dag var det en sånn ettermiddag hvor man kommer hjem og bare kjenner i luften at noe spontant er på gang. Ikke det at jeg har noe imot det egentlig, for jeg er jo egentlig en rastløs type. Men når jeg kom hjem og bare "Hei kjære, hvordan har dagen din - hæ?? Skal vi se på hesteløp sa du??"

  Min kjære har et par rosa ponnier surrende rundt i pupillene om dagen, så når hun stod og trippet på kjøkkenet og fortalte om V65 og 67 og 68 og hva nå alt er, så skjønte jeg fort at det ikke lå an til navlekløing og netflix på sofaen denne ettermiddagen. For hva gjør man vel ikke for å glede "my little ponni" - noen ganger iallefall.... =)

  Og selv om barnehagedagen hadde vært lang, så pakket vi de to eldste podene i bilen, og kjørte de 5 minuttene ned til Jarlsberg travbane og fyrte opp forventningene om at nå skulle vi skuffe inn millioner av dollars!!  Jeg ble sendt inn i skranken med en tydelig ordre om å satse på ett løp eller to, men med god veiledning fra "heste-Britt" bak skranken, ble jeg overbevist om å satse en 100-ings på en full V65-rekke, med seks løp, og 2-3 timer med tolvmodig venting på resultatene foran oss... Jada! Her er det bare å benke seg med vafler og is, og krysse et par fingre for at blodsukkeret holder, for far skal bli millionær!!!  Og det er rart og skummelt med det, hvor sykt gira man blir av konkurranser og pengespill. Jeg klarte til slutt å forstå at man måtte ha 5 eller 6 rette for å cashe ut premie, og etter 2 rette, 3 rette, og 4 rette steg spenningen omvendt proporsjonalt med blodsukkeret til de små, som nærmet seg røde verdier. "Vær så snill folkens, bare ett løp igjen!!!" 


   

  Da siste hesten gampet inn, hadde vi klart å regne oss frem til 5 av 6 rette - jadda!! Vi må jo være naturtalenter til dette.
  "Heste-Britt - we are coming for you!!!"
  Vi peste inn i kantina og stod som tente lys for å høre hvor mange nuller hun skulle skrive ut på sjekken:
  "Grattulerer a, kanke værra så dårlig å få ut 184 kroner første gang'ru spiller vel!"

  Joda, 84 kr på et par timer, ikke verst. Men 6 rette hadde visst gitt 8000 kr..... sukk!  High heste-five fra frustertpappa!

  #pappablogg #pappa #hest #veddeløp #gevinst #familie #familietid

 • Publisert: 12.05.2017, 22:52
 • Kategori: pappahverdag
 • 2 kommentarer
 • HVERDAGSMARATON: LEGGING AV BARN...!!

 • Publisert: 11.05.2017, 22:55
 • Kategori: pappahverdag
 • Okay, jeg bør jo kanskje si ifra på forhånd da... natt til i dag har jeg sovet sånn type 2 timer eller noe, så det er sannsynlig at dagens innlegg blir noe preget av dette, men jeg går for det allikevel   !

  Og med fare for å fremstille meg selv som en angrende småbarnspappa vil jeg bare oppklare - jeg er veldig glad i barna mine, jeg elsker dem rett og slett. Men i dag gir jeg meg selv rettigheten til å hate noen av aspektene ved det, for det er ikke bare "gulle godt", nei! Hvis noen i det hele tatt trodde det... :)

  For meg, når klokka nærmer seg 18-ish, føles det noen ganger som å ta på seg løpeskoa, småjogge bort til startstreken, og gjøre seg klar. Føttene plassert godt i hver sin startblokk, fingrene plassert på løpebanen, løfter hodet og ser rundt. Litt småkrangling om Lego-brikker, en ser på barne-TV, var det noen som akkurat gikk for å snoke i kjøleskapet, tro...?

  Okay, da er det start - den verbale startpistolen min smeller som et ekko i stua, og 42 kilometer med familie-maraton er i gang:

  "Vennen? Nå er det tid for å bade!"

  "NEI!" - "Bare eeeeeett minutt til da" - "Jeg er mere sulten!!" - "Jeg orker ikke å legge meg!!" - "Jeg badet i går!!!!" - "Den er miiiiiin!!" - "Hun sa erte-ord!!!"

  Dette var vi igjennom i går, i forrigårs, og de 25 dagene før det også, er det virkelig så stas å være vrang???
  Nei, det er bare å trekke pusten, ta på seg den imaginære supermann-maska, og "levere varene". Her skal det bades, pusses og legges!  Så da er det litt bading, pussing, og suss-suss, så er dagen over? Å, nei kompis. Har du noen gang forholdt deg til smokkeslutt? Eller til et barn som skal ha vannflasken sin så mange ganger på så kort tid, at man begynner å lure på om man har oppdratt en ekte kamel?!

  Og følelsen av å skulle kle på et barn pysjamas, som har bestemt seg fra før hun ble født, at den pysjen, den HAR feil farge!! Den eneste sammenligningen jeg kommer på i farten er å få en diger 8-armet blekksprut til å presse seg i inn i et par trange jeans - med bare to bukseben.

  Men det hele ender utrolig nok med 3 barn i hver sin seng - hver dag. Og når seansen går mot slutten, og man midt i en trøtt klem får høre at "Pappa.... jeg elsker deg jeg..." - da kan man tusle ut på kjøkkenet med et litt varmere hjerte, og god samvittighet allikevel. Men pulsklokka - den viser 21 kilometer? bare halvveis?? aiai..... Der står stabelen med skitne matpakker, middagsrester og klissvått barnehagetøy.
   

  Sliten high-five fra frustrertpappa

  #pappablogg #pappa #leggetid #matpakke #barn #legging

 • Publisert: 11.05.2017, 22:55
 • Kategori: pappahverdag
 • 9 kommentarer
 • hits