FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

JEG BARE ELSKER STRØMPEBUKSER!

 • Publisert: 16.06.2017, 07:50
 • Kategori: pappahverdag
 • "Morgenstund har gull i munn" er det noe som heter, men seriøst, jeg har aldri sett noe til dette gullet. Og hvorfor skal man i det hele tatt skal ha det i kjeften?? Nei, i mitt hode stemmer det bedre med:

  "Morgenmas er bare tull og fjas".

  For i huset vårt er det jeg som tar meg av morgenrutiner og levering av barn stort sett, mens konemor er overlatt til seg selv når det gjelder henting av barn, og åttearmet blekksprut-tjeneste på kjøkkenet rundt middagstider. Morgentimene er derfor min "ilddåp", og det er spesielt ett hinder som det ikke alltid er så lett å hoppe over med lette steg - nemlig påkledning.

  En ting er selve påkledningen, som ofte går ordnet for seg, men som noen ganger kan være minst like utfordrende som å temme en irritert alligator i åpen sjø. Men også tiden før påkledningen kan by på store problemer.

  For eksempel, hvor i huleste ble det av den andre sokken??!!
     Når morgenkaoset er på sitt svarteste, tenker jeg noen ganger at Gud skapte oss mennesker med to separate ben og ikke bare ett svært ett, kun for å irritere småbarnsforeldre med dårlig tid. Nå prøver kanskje du også å se for deg oss mennesker humpe rundt med bare en diger fot, men guri malla så mange utfordringer vi hadde sluppet!

  Heldigvis finnes det en redning der ute, en oppfinnelse jeg hadde tenkt til å bruke dette innlegget til å hylle for alt det er verdt.

  Strømpebukser!!  Hvor herlig er ikke den følelsen, å strekke hånden ubekymret inn i hyllen med strømpebukser, og vite at det er HELT det samme hva man finner, for du er garantert at venstre og høyre passer sammen. Jeg blir varm i hjertet bare av å skrive om det.

  Så er det jo noen da, som har dratt det enda lengre og designet "onepiece". Jeg kunne seriøst veddet penger på at akkurat den oppfinnelsen er utviklet av et par slitne småbarnsfedre, som bare "mista det" på et tidspunkt, og trengte et vendepunkt i livet for å klare å fortsette å stå opp om morgenen. 

  Selv klarer jeg meg heldigvis bra nok med strømpebukser foreløpig, og står fortsatt opp hver morgen, til alligatorkamp eller morgenkos, gjerne begge deler på en og samme dag :)

  Og du da, har du noen favorittplagg som gjør livet enklere??


  High-five fra Frustrertpappa!


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappa #pappablogg #morgenstund #barn #familie #strømpebukse #klær

 • Publisert: 16.06.2017, 07:50
 • Kategori: pappahverdag
 • 4 kommentarer
 • PAPPA, JEG VIL BLI YOUTUBER!

 • Publisert: 14.06.2017, 23:44
 • Kategori: pappahverdag
 • I dag har jeg som pappa fått gleden av å se sønnen i huset avslutte et nytt skoleår på barneskolen, med sangoppvisning, pølser, kaker, overtrøtte småsøsken, og alt som hører til. Og det slår meg, når jeg ser han løpe rundt og nyte det problemfrie livet hans med vennene sine  - hva kommer det til å bli av han når han blir voksen??

  Foreløpig tenker han nok ikke så mye på det selv, for det er rimelig enkelt å være barn. Altså, hvis man ser bort ifra 3-års alderen da, hvor hele livet går i grus og man hater alt og alle hvis frokost-skjeen har feil farge den ene morgenen. 

  Vi hadde iallefall denne praten en dag, jeg og sønnen min, hvor jeg liksom kremtet formelt, og innledet med noe sånt som at "En dag der fremme gutt, så skal livsvalg avgjøres, og har du egentlig tenk på at...." - mens jeg snakket, ventet jeg på at de blå øynene skulle se opp på meg og si "Pappa, jeg vil jo bli akkurat som deg!!!"

  Men neida, han avbrøt meg ganske elegant:

  "Pappa, jeg vil bli Youtuber"   

  Seriøst?? Er det en greie liksom? Jeg har jo sjekket dette litt opp, og det er faktisk ganske mange kids som sitter hjemme og lager videoer av dataspill, og tjener mer penger enn en annen stakkar med 10 års utdanning. Hva skjer med verden? 

  Joda, jeg sitter jo faktisk her og blogger selv, og smådrømmer i hemmelighet om det store gjennombruddet, så jeg skal vel ikke være så innmari kjepphøy.

  Jeg tror vel uansett barn skal få være barn en liten stund til - denne praten kommer vi nok til senere.

  Og så er det jo sånn at uavhengig av brannmann, butikkmedarbeider, direktør eller Youtuber, så digger jeg han jo høyere enn himmelen.

   

  Men seriøst - Youtuber??

   

  High-five fra Frustrertpappa!
   

  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

 • Publisert: 14.06.2017, 23:44
 • Kategori: pappahverdag
 • 7 kommentarer
 • TV ER EN FANTASTISK BARNEVAKT

 • Publisert: 05.06.2017, 22:29
 • Kategori: pappahverdag
 • Okay, overskriften i dag kan sikkert få de fleste pedagoger og barneterapauter til å sette kaffen i vrangstrupen, mens de knekker brillene og river seg i hentesveisen. Men seriøst, la oss være ærlige da, det skal iallefall jeg prøve.

  Jeg har skrevet litt før om hvor utrolig mye jeg egentlig hater gris, rot og kaos, og jeg har rett og slett et veldig lite barnevennlig forhold til akkurat det. Men så er de sånn da, at det finnes en løsning der ute, en alt-i-ett pakke, kjøp 100 betal for 1, en "supernanny" i digitaltformat - den heter TV, eller nettbrett om du vil.
   

  Når jeg tenker over det, kan jeg ikke på sparket komme på en bedre "barnevakt", eller barneaktivitet inne, som produserer tilnærmet lik null gris, rot, krangling, og kaos man må rydde opp igjen etterpå. Nå er ikke dette et sponset innlegg av NRK for å få dere til å betale lisensen med jublende glede, men det er sånn det faktisk føles noen ganger. Det er min "guilty pleasure", rett og slett.

  Det er som å stå i starten av en labyrint som du vet er lang, tung og krevende, men rett ved siden av deg er det en dør hvor det står "snarvei til mål". I mitt tilfelle er "mål" ofte å komme meg igjennom vekking og påkledning av 3 barn, 5 matpakker, frokost og pakking av barnehage- og skoletøy til alle sammen, og alt helst ferdig før 07.30. Snarveien er da den geniale løsningen å tilby litt digital underholdning på morgenkvisten, for å slippe å ha 3 sultne fugleunger flyende rundt på kjøkkenet mens jeg i det hele tatt prøver å våkne.

  Ja, noen ganger har jeg faktisk lyst til å kysse fantorangen!

  Men så er det selvmotsigende meg igjen da... For jeg hater det egentlig. Det er så ekstremt enkelt, men jeg får samtidig vondt i magen av å tenke på hvor mye TV og nettbrett betyr for barn i dag. Det er jo ikke bare på morgenen barna bruker det her hjemme, og jeg føler litt at det er en sånn greie med småbarnsforeldre, ingen tør egentlig å innrømme hvor mye de lar barna sine bruke det. Stemmer det? 

  Jeg er jo snart voksen selv, og hadde ikke de samme tilbudene da jeg var barn. Og mine foreldre visste jo knapt hva TV var en gang når de var små. Så spørsmålet surrer og går i hodet veldig ofte:

  Ser barna mine altfor mye på TV og nettbrett??

  Jeg heller litt for ofte mot at det sikkert blir for mye av det, og jeg vet egentlig ikke helt hvordan det vil påvirke dem.
     Det som heldigvis beroliger meg, er at det foreløpig ikke er noe problem å få dem med ut hvis det er det vi skal. Vi har egentlig tre "utebarn", og med skolebarn i huset ser jeg også mer og mer av den klassiske "jeg går til en kamerat og finner på noe", og det er noe som gjør meg utrolig glad for å se. Men hva med når de blir større barn, tenåringer....?

  For jeg vil jo aller helst at de skal ønske å være ute og oppdage verden. Hvis jeg selv kunne valgt vår familiehverdag helt ubegrenset, så skulle det vært å bestige en fjelltopp hver helg, ut på eventyr og oppleve verden, mye heller enn å bruke tiden hjemme. Men siden vi omtrent har vært i spebarns/ammebobla ganske mange år i strekk nå, har det vært noen praktiske gap mellom drøm og virkelighet. Men kanskje senere? Jeg føler meg jo egentlig som en småbarnspappa-versjon av Lars Monsen, eneste forskjellen er vel at jeg nå har fått enda flere hunder enn han - haha.... =)

  For å avrunde innlegget i dag, har jeg lagt inn to spørsmål til dere på slutten:

  • Syns du barn ser altfor mye på TV i dag, og gjør dine barn det?
  • Blir du som meg, litt stressa av å sitte hjemme i sofaen og se igjennom Instagram og andre foreldres bilder av hvor flinke de er til å "reise verden rundt" med barna sine?


  High-five fra Frustrertpappa =)

   

 • Publisert: 05.06.2017, 22:29
 • Kategori: pappahverdag
 • 1 kommentarer
 • KVALITETSTID PÅ SØPPELDYNGA

 • Publisert: 27.05.2017, 22:51
 • Kategori: pappahverdag
 • Når man har tre barn, sitter man ofte med følelsen av at man alltid er en liten "gjeng", en liten haug med barn og to voksne (og hunder og gullfisk og det hele da). Det er jo ikke det at man ikke ser den enkelte av barna, men noen ganger er det bare ekstra trivelig og ha litt "alenetid" med den ene, den andre, eller den tredje. Det merkes litt, når bare en av barna er hjemme noen ganger, og vi sitter på kjøkkenet sammen og bare "Næmen, hva i all verden gjør du her alene? Dette var litt rart!"

  I dag var iallefall en sånn dag hvor det dukket opp en mulighet til å bare være alenepappa til 4 åringen, og hva hadde Frustrertpappa kokt i sammen av planer for denne prinsesse-elskende unge damen? Tivoli med enhjørninger? Bytur alene med masse rosa is? disney on ice??

  Neida - vi dro på oss noen gamle, møkkete klær, og kjørte på søppeldynga.   Jeg hadde nemlig store planer i dag om å få omgjort hagen vår til en het søkerkandidat til "årets hage 2017", og 20 fulle sekker med hageavfall og annet drit lagde litt skjær i sjøen for det. Tilhenger ble ordnet, og da 4-åringen hørte at jeg skulle av gårde, var det et stort "JEG VIL VÆRE MED!" som lagde rammen for en aldri så liten spontan alenetur med pappa.

  Og da vi vinket farvel til konemor og de andre hjemme, og kjørte av gårde med litt kald drikke og en pakke bokstavkjeks, kjente jeg på det - det er så utrolig lett å være pappa noen ganger. Man skal liksom bare være der, svare på spørsmål, sørge for trygghet og tillit, og bare være en forelder... og hvis man får til disse tingene, så trenger man ikke alltid enhjørninger eller skøytende disney-figurer for å kunne kalle det kvalitetstid.

  "Hva er under denne broa her?", "Hvilken bokstav er dette?", "Hvem bor på den gården der, er det julenissen?". Vi funderte og snakket om alt mellom himmel og jord, og det var allerede før vi var kommet frem til den store, spennende søppeldynga!

   


  "P.... A..... Det blir jo nesten pappa!!!!"

     Altså, jeg er ikke alltid sånn, for noen ganger er det bare en nødvendighet å låse seg inne på do med telefonen sin, og høre på tornadoen som raser ute i stua. Man sitter der med følelsen av at når man kommer ut, så kommer det bare til å være det lille toalettrommet man sitter i, som står igjen av hele huset.
  Og noen ganger kan spørsmål og krangling fra A til Å føles som et mareritt når man kjører bil, og man egentlig bare vil være alene i bilen og høre på den musikken JEG vil. Men i dag var ikke en sånn dag.

  Og selv om det å ha småbarn kan være det verste og det mest fantastiske i livet, gjerne begge deler mange ganger hver dag, så tror jeg det er de gode øyeblikkene man husker best, når man ser tilbake på det i fremtiden. Og i dag var en sånn dag.


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappa #kvalitetstid #søppel #alenetid #familie #småbarnsliv

 • Publisert: 27.05.2017, 22:51
 • Kategori: pappahverdag
 • 7 kommentarer
 • KLEMT I TIDSKLEMMA

 • Publisert: 26.05.2017, 23:11
 • Kategori: pappahverdag
 • "TIIDSKLEMMA" - Norges mest brukte ord av alle oss foreldre, og sikkert noen andre som på kvalmende vis tror de vet hva dette egentlig dreier seg om.

  Selv kjenner jeg aller mest på dette i det som vi småbarnsforeldre kaller "de gyldne timer", den perioden fra alle barna har lagt seg, og frem til en frustrert pappa kjenner at gåsedunene i puta skriker: "kvekk, kvekk, kom å få deg en strekk!".


  Misforstå meg rett, jeg digger å være sammen med barna mine, men du skjønner det selv en gang, hvis du ikke har små barn, og en gang får det.
  Det er ikke snakk om mange timer, men det er i dette tidsrommet det svever en stor sky rundt i stua med ting som absolutt må gjøres, ting som burde gjøres, ting som burde vært gjort for LENGE siden, ting man har lyst til å gjøre, ting man absolutt ikke har lyst til å gjøre, og ting man egentlig har glemt at man en gang gjorde.

  Og med en kone som jobber som hudpleiekonsulent i Mary Kay, og stadig vekk har kurs og events på kveldstid, er jeg relativt ofte overlatt til meg selv og min viljestyrke. Det første jeg som regel gjør, etter at sistemann har duppet inn i drømmeland, er å trekke pusten dypt og lenge, og vende en takk oppover for at jeg ikke er 15 år eldre. 
  (Du har vel lest innlegget mitt "Hverdagsmaraton: legging av barn"??)

  Så var det å kjøre en statusrapport i hue da, hvordan ligger vi an egentlig? Må som regel kikke meg litt rundt...
  Shit, konemor har vaska hele huset i dag, da regner jeg med hun hadde satt pris på om jeg ryddet opp etter den bomben som tydeligvis har gått av på soverommet vårt.

  Men jeg vet jo at det ligger en god del ubesvarte mail og venter, og jeg vet også at jeg kommer til å elske meg selv i morgen tidlig på jobb, når telefonen ringer, og jeg kan avbryte med "hei, det fiksa jeg jo i går!". Da er det vel bare å sette seg ned med PC'en å løse noen verdensproblemer?


  "Ikke snakk... Pappa konsentrerer seg...."

  Men, så var det jo også altfor mange dager siden jeg hadde fått trent da, må passe på så ikke tricepsene blir hengende ned som et par slappe bingovinger. Hva med en liten styrkeøkt i stua? Jeg kan jo virkelig ikke komme på noen gode grunnet til at det ikke skal være gjennomførbart. Trenger jo ikke ta så mye tid heller.

  Men på vei ned i underetasjen for å hente joggeskoene, glimter jeg inn døra til vaskerommet - WOW, det var det vi skulle rukket forrige uke ja... Nå skjønner jeg hvorfor det var så skrella i klesskapene i dag tidlig.

  Jeg tusler opp igjen, og går i kjøleskapet for å finne et trøstende glass iskald drikke, og noe kveldsmat. Mat - matpakker ja, akkurat det MÅ vi jo få ferdig til i morgen.  Men jeg tuslet jo også forbi trommesettet nede i kjelleren på vei opp, rekker jeg en halvtime eller to med intens jamming før jeg hiver meg på matpakkene mon tro? Men da rekker jeg vel ikke noe mer den kvelden. 

  Nei vettu hva, en større og større del av hjernen min stemmer for sofaen, netflix, og neste episode av "Suits" - der har vi velstand, ja! Men nå er det så lenge siden sist, at jeg må vel begynne sesongen om igjen for å huske noe som helst, og da går iallefall HELE kvelden, og halve natta. 

  Men hele kvelden er jo uansett snart over allerede, her som jeg har susa rundt og prøvd å sortere ut hva jeg iallefall MÅ gjøre.

  Jeg kjenner vel igjen på at sannsynligheten er stor for at konemor kommer hjem til rotete hus, og en frustrertpappa som har sjekka inn på "sofahotellet".


  "Sånn går no dagan"


  Har du noen gang kjent på tidsklemma? Få høre da!!

  High-five fra Frustertpappa

   

  Følg gjerne også bloggen min på Facebook - det ville jeg gjort =)


  #pappa #pappablogg #tidsklemma #husarbeid #barn #familie #hverdag

 • Publisert: 26.05.2017, 23:11
 • Kategori: pappahverdag
 • 6 kommentarer
 • GRØNT FØLELSESUTBRUDD I HAGEN

 • Publisert: 20.05.2017, 23:56
 • Kategori: pappahverdag
 • Det er noe helt magisk med det å kjenne at våren gradvis tar tak, og sommervarmen er på vei. Nå føles det vel egentlig som om moder jord har skippa hele våren, og hoppet rett fra vinter til sommer, for i en og samme uke kan det være både skiføre og strandvær, så hva skjeeer liksom?? Vel, Jeg velger i dag å legge skylda på de som røyker, for jeg røyker ikke selv, og er ikke spesielt glad i tobakksrøyk. Og det kan da UMULIG være bra for ozonlaget og sånt?? Så skjerpings folkens!! Slutt å kødde til klimaet i hagen min, for jeg har nemlig hatt en uoverkommelig utfordring i uteseksjonen de siste ukene:

  Klissvått vær, og 1 meter høyt gress.

  Ok da, minst 15 centimeter iallefall, men uansett altfor høyt. Og med pissdårlig vær og konstant vått gress, er det ikke akkurat bare å måke over med gressklipperen, og ende opp med å måtte spa opp store "kjøttkaker" med grøntfor som klipperen spytter ut i alle retninger.

  Men I DAG, da var den store dagen! Jeg hadde både tid og lyst, og værgudene hadde planetene i riktig bane og alt det der, så da benyttet jeg sjansen til å lage et aldri så lite midlertidig kunstverk....  Skjønte du ikke hva greia var sier du.....?

  Neivel..


  Du følte deg dum nå, ja? Jeg skjønner det... Men det går fint :) Ikke alle vet å sette pris på et kunstverk ved første øyekast.

  Jeg vurderte likesågodt der jeg klippet i vei, å etablere meg som internasjonal gress-kunstner.. Må bli noe sånt som "weed artist"??
  Klinger kanskje ikke sånn helt innafor, men vi får se hva det blir til.

  Og når det kommer til kunstverk, gravde jeg litt i hukommelsen og fant frem et bilde fra i fjor, da jeg skulle imponere konemor, som kom hjem til nyklipt hekk:
     Det tok en liten stund med forklaring, og litt påfølgende korrekturklipping før det gikk opp for henne helt hva jeg hadde i tankene, men jeg fikk iallefall tidenes største "Nåååååwwww!!!! Så Søtt!!" når det hele kom på plass. 

  Redda rimelig greit inn den helga, for å si det sånn!! 

   

  God helg til alle der ute, og nyt sommervarmen! Før kulda setter inn....
   

  High-five fra Frustrertpappa!!


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappa #hage #hagearbeid #kjærlighet

 • Publisert: 20.05.2017, 23:56
 • Kategori: pappahverdag
 • 2 kommentarer
 • EN GRUSOM START PÅ DAGEN...

 • Publisert: 19.05.2017, 22:14
 • Kategori: pappahverdag
 • Dagen i dag hadde jeg på en måte viet til et koselig, og "jovialt" innlegg som jeg har gått og ruget på, men i dag lar det seg bare ikke gjøre. Det er "one of those days", som Erna Solberg kanskje pleier å si.

  Og siden jeg ikke er noe "faker", og prøver å være meg selv minst 70 % av tiden, trenger jeg heller å få ut en smule frustrasjon som har bygget seg opp fra rundt kl 06 i dag. Det var "one of those days", hvor man har morgenmøte på jobben relativt tidlig, og ikke kjenner seg  helt i humør til å komme opp med noen gode forklaringer til hvorfor man ikke stiller opp i tide. Gullfisken kan ikke bli syk hver fredag liksom....

  Jeg ble dratt ut av drømmeland ett sted rundt kl 06.00, av noen diffuse lyder, og brått begynte hjernen å kjøre igjennom sjekklista for å gjøre opp status på hvor "føkka" man lå an i forhold til tidsskjemaet:

  √ - matpakker laget? 
       nei...

  √ - kler til alle kidsa funnet frem?
       NEI....

  √ - utedresser, bamser og dilldall pakket?
      NEI!!!

  Oh, boy - her var det bare å sprette opp og komme i gang tenkte jeg. 
  Og hjernen begynte som smått å komme i gang, helt til jeg kom inn på kjøkkenet og bare:  Det viste seg at en liten morgenfugl hadde kommet seg opp av senga før meg, og var godt i gang med øving til opptaksprøvene på kokkelandslaget.

  Mange av de som kjenner meg vet at jeg har et veldig ikke-barnevennlig forhold til å tåle gris og rot, men la oss bare sammen konkludere med at jeg satt meg forsiktig ned på gulvet, og hadde en rolig prat med vedkommende om at slike ting, det var fy-fy og uff-uff, og ikke helt lov. Etterpå kostet vi gulvet og vasket opp sammen, mens vi trallet litt på kardemommeviser.

  Okay, fortsatt var det en teoretisk sjanse til å rekke møtet, men da måtte alt klaffe, og de 3 barna måtte smette sømløst inn i jakkene sine, og marsjere med militær presisjon ut i bilen på rekke og rad. Ah, jakker ja, jeg bør stikke ned i yttergangen og legge frem jakker.

  Men når jeg beveger meg ned trappen til underetasjen drar jeg kjensel på en lukt, som ikke kan beskrives, men (aldri) må oppleves.
  Og mine mistanker faller på plass når jeg ser hva en av våre kjære hunder har brukt morgenen på - i yttergangen ligger en diger haug med, ja.... dritt.

  1, 2, 3, 4, 5 - ER DET MULIG! Jeg finner en hundepose og noe å vaske med og nærmer meg åsstedet da jeg kjenner at foten min er klissvåt, og jeg står midt i en diger dam av piss..... masse piss.....

  "#"%&#/"%&#%€&#%&€%#&
   


  "Var det deg....?" - Øynene til en tiltalt

   Jeg husker ikke mye av de neste minuttene, men av naturlige verbale årsaker våknet fru konemor rimelig brått, og med en sexy brannmann-manøver var hun påkledd og nede i underetasjen på under 3 sekunder. Det var tid for forsterkninger.

  Selv "våknet jeg opp" i bilen etter en liten stund, og registrerte at jeg hadde to blåøyde jenter i baksetet, klare for barnehagen.

  og rakk jeg møtet? og levering i barnehagen? 

  Jada, frustrertpappa leverer - bokstavelig talt.


   

  Noen som kjenner seg igjen i hverdagsromantikken......?
   

  High five fra frustrertpappa!


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappa #pappablogg #morgen #hverdag #barn #familie #hunder

 • Publisert: 19.05.2017, 22:14
 • Kategori: pappahverdag
 • 7 kommentarer
 • DEN MØRKE HEMMELIGHETEN I KJELLEREN

 • Publisert: 17.05.2017, 00:24
 • Kategori: pappahverdag
 • Jada, vi her hjemme er også godt på vei ferdig med skopuss og stryk, pynting og planlegging, det er jo tross alt 17. mai i morgen, for de som ikke har fått med seg det!! :) Jeg vurderte å legge ut noen bilder og updates fra søte små bunader, og nydekket bord, men jeg tror og kjenner at både bloggverden og meg har fått nok av det. 

  Jeg tenkte heller jeg skulle ta dere med på en liten reise ned i min mørke frustrasjon i kjelleretasjen - for der er ikke alt helt på stell!
  Her hjemme er det varierende grad av ryddighet og orden, men i de aller fleste tilfeller har vi et "møblert hjem", hvor det ikke er noe problem om det dukker opp en ubuden gjest eller 10 - og det er sånn vi liker å ha det.

  Men i dag ble jeg ufrivillig minnet på noe vi helst ikke snakker om, og prøver å gjemme bakerst bak i bevisstheten så lenge vi kan....

  vi har en utfordring i kjellerboden.
   


  Vel, det dreier seg egentlig om to boder, men den ene får jeg omtrent ikke opp døra på om dagen, så der ble det ikke noe bildebevis til dere folkens.
  Det ligger en mørk sky over disse to bodene, og de har også fått et eget navn: "Vi-tar-det-til-uka".
  Og problemet oppstår jo akkurat på sånne dager som i morgen, når man trenger det som sannsynligvis ligger nederst, bakerst, innerst i dette dystre mørket.

  Dagens utfordring var en manglende bunadssko til madamen, og en frustrert 17-mai pappa rakk frivillig opp hånda og kastet seg i det - bokstavelig talt. Her skal det lekes superhelt!


     Og når jeg kjenner etter, så er dette egentlig så ofte et problem at det alene kan føre til seriøse psykiske utfordringer. Hva med den ene barnehagesekken som jeg VET at jeg så før helgen? Og vottene som tydeligvis har en eller annen omvendt magnetisk funksjon, og stort sett havner i hvert sitt hjørne av denne labyrinten.

  MEN, denne gangen endte historien godt, bunadsskoen ble funnet, og jeg har lovet meg selv at i morgen, da skal jeg ta i et tak og få ryddet en gang for alle.

  Nei vent nå, det er jo 17. mai i morgen.... Jaja...

  "Vi tar det til uka..."
     GOD 17 MAI TIL ALLE MINE KJÆRE LESERE!!!

  High-five fra frustrertpappa =)


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #rot #kjeller #frustrert

   

 • Publisert: 17.05.2017, 00:24
 • Kategori: pappahverdag
 • 2 kommentarer
 • 5 RETTE!! =)

 • Publisert: 12.05.2017, 22:52
 • Kategori: pappahverdag
 • I dag var det en sånn ettermiddag hvor man kommer hjem og bare kjenner i luften at noe spontant er på gang. Ikke det at jeg har noe imot det egentlig, for jeg er jo egentlig en rastløs type. Men når jeg kom hjem og bare "Hei kjære, hvordan har dagen din - hæ?? Skal vi se på hesteløp sa du??"

  Min kjære har et par rosa ponnier surrende rundt i pupillene om dagen, så når hun stod og trippet på kjøkkenet og fortalte om V65 og 67 og 68 og hva nå alt er, så skjønte jeg fort at det ikke lå an til navlekløing og netflix på sofaen denne ettermiddagen. For hva gjør man vel ikke for å glede "my little ponni" - noen ganger iallefall.... =)

  Og selv om barnehagedagen hadde vært lang, så pakket vi de to eldste podene i bilen, og kjørte de 5 minuttene ned til Jarlsberg travbane og fyrte opp forventningene om at nå skulle vi skuffe inn millioner av dollars!!  Jeg ble sendt inn i skranken med en tydelig ordre om å satse på ett løp eller to, men med god veiledning fra "heste-Britt" bak skranken, ble jeg overbevist om å satse en 100-ings på en full V65-rekke, med seks løp, og 2-3 timer med tolvmodig venting på resultatene foran oss... Jada! Her er det bare å benke seg med vafler og is, og krysse et par fingre for at blodsukkeret holder, for far skal bli millionær!!!  Og det er rart og skummelt med det, hvor sykt gira man blir av konkurranser og pengespill. Jeg klarte til slutt å forstå at man måtte ha 5 eller 6 rette for å cashe ut premie, og etter 2 rette, 3 rette, og 4 rette steg spenningen omvendt proporsjonalt med blodsukkeret til de små, som nærmet seg røde verdier. "Vær så snill folkens, bare ett løp igjen!!!" 


   

  Da siste hesten gampet inn, hadde vi klart å regne oss frem til 5 av 6 rette - jadda!! Vi må jo være naturtalenter til dette.
  "Heste-Britt - we are coming for you!!!"
  Vi peste inn i kantina og stod som tente lys for å høre hvor mange nuller hun skulle skrive ut på sjekken:
  "Grattulerer a, kanke værra så dårlig å få ut 184 kroner første gang'ru spiller vel!"

  Joda, 84 kr på et par timer, ikke verst. Men 6 rette hadde visst gitt 8000 kr..... sukk!  High heste-five fra frustertpappa!


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappa #hest #veddeløp #gevinst #familie #familietid

 • Publisert: 12.05.2017, 22:52
 • Kategori: pappahverdag
 • 5 kommentarer
 • HVERDAGSMARATON: LEGGING AV BARN...!!

 • Publisert: 11.05.2017, 22:55
 • Kategori: pappahverdag
 • Okay, jeg bør jo kanskje si ifra på forhånd da... natt til i dag har jeg sovet sånn type 2 timer eller noe, så det er sannsynlig at dagens innlegg blir noe preget av dette, men jeg går for det allikevel   !

  Og med fare for å fremstille meg selv som en angrende småbarnspappa vil jeg bare oppklare - jeg er veldig glad i barna mine, jeg elsker dem rett og slett. Men i dag gir jeg meg selv rettigheten til å hate noen av aspektene ved det, for det er ikke bare "gulle godt", nei! Hvis noen i det hele tatt trodde det... :)

  For meg, når klokka nærmer seg 18-ish, føles det noen ganger som å ta på seg løpeskoa, småjogge bort til startstreken, og gjøre seg klar. Føttene plassert godt i hver sin startblokk, fingrene plassert på løpebanen, løfter hodet og ser rundt. Litt småkrangling om Lego-brikker, en ser på barne-TV, var det noen som akkurat gikk for å snoke i kjøleskapet, tro...?

  Okay, da er det start - den verbale startpistolen min smeller som et ekko i stua, og 42 kilometer med familie-maraton er i gang:

  "Vennen? Nå er det tid for å bade!"

  "NEI!" - "Bare eeeeeett minutt til da" - "Jeg er mere sulten!!" - "Jeg orker ikke å legge meg!!" - "Jeg badet i går!!!!" - "Den er miiiiiin!!" - "Hun sa erte-ord!!!"

  Dette var vi igjennom i går, i forrigårs, og de 25 dagene før det også, er det virkelig så stas å være vrang???
  Nei, det er bare å trekke pusten, ta på seg den imaginære supermann-maska, og "levere varene". Her skal det bades, pusses og legges!  Så da er det litt bading, pussing, og suss-suss, så er dagen over? Å, nei kompis. Har du noen gang forholdt deg til smokkeslutt? Eller til et barn som skal ha vannflasken sin så mange ganger på så kort tid, at man begynner å lure på om man har oppdratt en ekte kamel?!

  Og følelsen av å skulle kle på et barn pysjamas, som har bestemt seg fra før hun ble født, at den pysjen, den HAR feil farge!! Den eneste sammenligningen jeg kommer på i farten er å få en diger 8-armet blekksprut til å presse seg i inn i et par trange jeans - med bare to bukseben.

  Men det hele ender utrolig nok med 3 barn i hver sin seng - hver dag. Og når seansen går mot slutten, og man midt i en trøtt klem får høre at "Pappa.... jeg elsker deg jeg..." - da kan man tusle ut på kjøkkenet med et litt varmere hjerte, og god samvittighet allikevel. Men pulsklokka - den viser 21 kilometer? bare halvveis?? aiai..... Der står stabelen med skitne matpakker, middagsrester og klissvått barnehagetøy.
   

  Sliten high-five fra frustrertpappa


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappa #leggetid #matpakke #barn #legging

 • Publisert: 11.05.2017, 22:55
 • Kategori: pappahverdag
 • 10 kommentarer
 • hits