FRUSTRERTPAPPA

- en liten fyr med et stort hjerte -

HVORDAN BØR EN PAPPAKROPP SE UT?

 • Publisert: 13.05.2017, 19:13
 • Kategori: trening
 • Okay, jeg føler jeg kanskje burde få på meg brannmannsdrakt og vernestøvler hvis jeg skal hive meg inn i den opphetede debatten om kosthold, trening og kroppspress. Her er det mange meninger, og mange som er gode på å tråkke hverandre litt ekstra hardt på tærne hvis man ikke mener "det riktige" eller "det folk vil høre". For hvordan bør egentlig en pappakropp se ut?  For sånn ca et par år siden gikk det en farsott på nett som handlet om akkurat dette, og som fortalte oss at "Hey! Alle pappaer der ute, finn sofaen, drikk øl og kos dere, for nå er det hipt og sunt, og damene digger at dere lar kroppen forfalle!!"
  Jeg blir jo litt trist av at ikke menneskeheten har kommet lengre enn som så, for her lukter det "clickbait" lang vei. Nettavisene ønsker jo å lage overskrifter som fanger lesere, og kommer med hvite hansker og serverer de på sølvfat. Det er litt i samme kategori som at "Forskere har funnet sunne stoffer i rødvin" og at "øl gir det bedre og sterkere skjegg!". Vi kaster oss over som sultne gribber, og spiser opp rubbel og bit.

  Jeg skal ikke akkurat gå inn på alkoholdebatten denne gangen, men det er et par ting jeg bare ikke klarer å la være å si om "pappakroppen":  - DET ER INGENTING FYSISK SUNT MED EN "PAPPAKROPP"
  Når jeg da sier "pappakropp" tenker jeg på denne nevnte trenden, hvor det er greit å ha litt ekstra mage, og at man skal være stolt av det. Jeg er ikke lege, men jeg har levd og lest lenge nok til å vite at magefett ikke er bra. punktum!

  - DET ER VIRKELIG INGEN UNNSKYLDNING
  Om du ikke vil trene, eller ikke har noen interesse av dette, så er det 100 % din sak, ikke min. Og jeg skal respektere din mening akkurat som du skal respektere min. Men jeg mister litt trua når folk sier at de har så innmari lyst til å komme i form, men ikke har tid, eller overskudd. Har du hørt om pushups i stua? eller hangupsstativ i hagen? eller hva med en halvtime med hoppetau hver dag? De alle fleste har en kropp som kan trenes I en eller annen form. punktum!

  - DU BLIR SLAPPERE AV Å IKKE TRENE
  Selv har jeg følt på dette mange ganger, for jeg har også hatt mange perioder hvor treningen har vært helt i nederste skittentøyskurv. Jeg har også en del problemer med å få kostholdet på stell (noe som min fru kan bli passe oppgitt over), og som jeg selv misliker veldig også. Men jeg kjenner selv at jeg har mer overskudd, sover bedre, har mer energi til familien, og generelt får det bedre med meg selv av å holde meg i form. Det er visst masse endorfiner og kjemisk drit som er grunnen til dette, men jeg kjenner at det funker!!

  DU BØR IKKE TRENE FOR MORGENDAGEN, MEN FOR DET NESTE TIÅRET
  Okay, jeg tror sånn nesten 100 % av alle menn ønsker å se bra ut, på samme måte som kvinner. Det er nok en stor motivasjon for mange som trener, og jeg skal ikke si at jeg er noe annerledes. MEN, jeg har blitt mer og mer bevisst ettersom fler og fler begynner å kalle meg voksen, at om en stund, så er det for sent. Trening er for meg en "high-five" til den friske kroppen jeg har fått, og for min del handler det like mye om at jeg vil se tilbake om 10, 20, 30 år, og tenke at "yess! Jeg tok tak i det da, og ikke nå, som kroppen verker, og frikortet hos fastlegen blir brukt opp i løpet av de par første ukene i året."  Okay, jeg skjønner at jeg sikkert får mer hyllest, likes, og klapp på skuldra hvis jeg hadde støttet den trendy "pappakroppen" med ølmage og smågodtposen i handa. Men sorry, jeg gidder ikke å lyve for deg. Og ikke for meg selv heller. 

  Jeg gleder meg iallefall til å høre din mening om saken! =)

  Svett high-five fra frustrertpappa


  → FØLG FRUSTRERTPAPPA PÅ FACEBOOK! ←

  #pappablogg #pappakropp #trening #pappa #mage #overskudd

 • Publisert: 13.05.2017, 19:13
 • Kategori: trening
 • 19 kommentarer
 • MIN ANDRE DAG SOM BLOGGER =)

 • Publisert: 09.05.2017, 07:00
 • Kategori: trening
 • Puh, det er jaggu slitsomt å drive å kjenne etter, å føle og granske. Man blir rett og slett ganske utslitt av å dykke inn i seg selv! Men jaggu så gøy det er! =)

  Og status er at jeg på min andre dag som frustrertpappa-blogger, kan glede meg over at nesten 1000 forskjellige mennesker har vært innom og lest det jeg har på hjertet, og det på èn dag!! WOW, tusen takk folkens =)=)=)

  Senere i dag kommer "Det er ikke særlig mandig å være deprimert 2.0", oppfølgeren av gårsdagens innlegg. Håper mange ønsker å følge med videre på tankereisen! Dere blir satt veldig pris på, alle sammen.

  Gårsdagen ble avsluttet med en hard og nydelig treningsøkt, noe jeg så absolutt trenger i hverdagen, både fysisk og psykisk.
  Følelsen av å blåse ut litt frustrasjon på treningssenteret, er aaawsome! =)

  Noen som kjenner til følelsen??  High-five fra frustrertpappa

 • Publisert: 09.05.2017, 07:00
 • Kategori: trening
 • 6 kommentarer
 • hits